Någonting sånt här var tanken att bilden skulle bli.

Istället blev det så här

Publicerad den 21 oktober, 2020

Tanken var att jag skulle åka hem efter att ha varit ute och fotat i morgondimman. Då kom  jag att tänka på ett foto jag sett på Instagram, det var ett foto från luften ner på en flod.

Jag skyndade mig att få upp drönaren utan att se vart jag startade den. Allt gick bra tills kontakten med drönaren bröts. Drönaren började flyga tillbaks till ”Hem Punkten”. Det jag egentligen visste stod klart för mig när jag tittade upp. ”-Drönaren kommer krascha i trädet.”  När drönaren slog emot trädet gjorde jag mig beredd att fånga den. Menn.. Den fastnade istället! Efter några svordomar och hårda ord till mig själv så var det dags att få ner drönaren.

Efter 7 timmar av försök, först genom att kasta sten på grenen. Sen klättra (jag kom 5 meter upp, hade kanske 15 kvar) Sen genom att med en lång stång gjord av brädor, kvastskaft och elrör försöka slå på den, gav jag upp för dagen. Då hade det blivit så mörkt att det inte gick att se drönaren.

Dagen efter hade vinden tilltagit ordentligt så jag åkte till eken för att se om drönaren fallit ner.. men nej, den satt fast. Jag tejpade fast en hov längst fram på den långa stången för att försöka greppa tag i drönaren och jag lyckades få upp stången igen. Jag hade svårt att pricka grenen där drönaren satt men som tur var skötte vinden det åt mig, plötsligt vid en stöt så lossnade drönaren och for ner. Jag försökte fånga den men, SMACK! Förutom en propeller såg jag inget fel och den skramlade inte. Jag åkte hem direkt och bytte batteri. Den fungerar! Så glad och lättad.

Sensmoral: Ha alltid fri sikt uppåt när du ska lyfta med din drönare.